Povestea aurului biatlon ceh sau o ține, Ondra o ține!

O jumătate de oră înainte de începerea, împușcat. „Vântul nu este corect“, în căutarea în jurul valorii de antrenor de fotografiere cu pene Zdeněk Vítek și el dă trecătorilor confort: „Ei bine, băieți și fete, concentrându-se pe poarta din dreapta…Da, a fost grupeto frumos, Gabino“

Doamna Soukalová arde bine pentru moment.

Pe de altă parte, Ondřej Moravec se încruntă pe pușca sa și îl înmânează lui Ondřej Rybář. “Nu este lumină acolo”, se plânge de dioptrii. Deci, în ultima clipă, editorul șef schimbă geamul. “Nu-mi plac lucrurile chiar inaintea cursei”, spune ea. Veronika Vítková se indragosteste de toata lumea si pleaca la inceput. “Mult noroc”, spune Vitek. Fotografia se termină.Organizatorii improvizeze și rețele, care sunt utilizate pentru terenuri de tenis, încercarea de a netezi zăpadă „teren arat“ pe pista ud.

„Acesta este un masacru, ce a pistei sa întâmplat“, spune Moravec.

“Da. Zăpadă urât. „

Pe drumul noroios pentru spectatori, ceea ce duce de-a lungul stadion, mult timp în urmă, nu este nici o zăpadă, este presărată cu rumeguș. fanfara din regiunea Lieksa câștigă neobosit, blocuri de lemn la un cort mare de luat masa sunt acoperite cu piele de oaie și să stea cu steaguri domina finlandeză și rusă…La urma urmei, aici, în Sankt Petersburg se află mai aproape decât la Helsinki

Campionate în Kontiolahti începe

Douăzeci și șase releu intră în luptă. Veronika Vítková din poziția a șasea imediat ca štírek trece chiar la locul al doilea, în spatele anaïs bescond. El simte că serviciul ceh a făcut din nou o treabă excelentă, schiurile se descurcă bine și asta îi oferă pacea minții. Nu, nu vreau să merg de zăpadă, care adânc în aliniere pentru Anais, mi-ar merge mai bine înainte de muze ei.Și el vrea să facă acest lucru.

Minciună dublu de încărcare. „Această plagă a șaptea nu este reticent, sklápěla lent“ ușurată pronunță pe gama Pescarul și de radio a raportat colegii de pe pista: „Este japonez, urmată de Rusia și grupul cu Verča“

Vítkova înăsprit rapid frunte, un antrenor principal să comenteze, spunând, „Veronika merge, ceea ce el crede. Face acest lucru acum nu interferează. „

element în picioare și din nou, este necesar să se dubla taxare. „El zboară dreptul ei. Rularea din nou, dar face pentru tot “spune pescarul.

"

acelaşi scenariu este urmat. Vítkova lichida pierdere si ajunge la capul unei femei japoneze Fujuko Suzuki, la inceputul sezonului un câștigător surprinzător al cursei în a doua divizie IBU Cupa.Da, leadership-ul este acum cu adevărat un releu, primul membru al numărul meu piept 21, indicând poziția japonezilor în Cupa mixt releu scara.

“Este dvanáctistovka ca Suzuki,” comentarii din gama Vitek.

Pentru a treia oară o femeie cu gheare în cea mai grea urcare pe linie cu o pantă de aproximativ 20 de procente. „Este krpál teribil, acoperis foarte abrupt“, a spus pescarul. Vítkova, deși biathlete care adora extreme, dar acum se merge „pe morală“ și îmi spun: Că el este încă o extremă mare, ca aici grebla. Nu știu ce fac aici, în cursa de anduranță, acest deal pentru a merge cincea.

Cu toate acestea, albastru ei se întinde Jumpsuit în fața unui japonez roșu. Cea cehă trece primul din câmpul rupt.Mulți prieteni pierd în mod semnificativ. Franța și Germania, chiar trei sferturi de un minut.

Jocul este în mișcare mare.

Gabriela Soukalová la scurt timp după aceea șterge toate cele cinci ținte culcată. Ce contează că două fotografii au fost calibre care? Dar în spatele ei…„Domračevová zboară“, strigă crainicul în stadion.

vine înaintea Belarus, are Soukalová obsesie. „Domračevová de lire sterline ciocane și obține centimetru cu centimetru“ tunet crainic.

„Doar lasa Gabča se duce la ea. Și spune-i că trenul din spatele nesjíždí ei, „dă undele radio instrucțiunile Fisherman.

Adevărat, un vagon de tren ei încă navigabil. Kaisa Mäkäräinen, desigur, idol de casă din orașul Joensuu din apropiere. Ea a avut recent gripa?Soukalová își curăță scaunul, dar frecvența nu se opune lui Finka. . Sigur, echipa gazdă va fi în acțiune, după doi bărbați slabi, dar…„Nu-i subestima, ei știu acest zăpadă specială“, spune pescar

“El îl aștepta pe Gabča să-l lovească”, spune directorul executiv. Cehii se află în a treia jumătate a Unibet bonus pariuri sportive releului, în spatele Belarusului și Finlandei. Franța se situează în urma aproximativ o jumătate de minut, italienii si norvegienii un minut!

„Gabi a mers bine, nu a urcat pe apă,“ Laudele Ward pescar.Același lucru este valabil și pentru Michal Slesinger alias Bouška. „Beatrix a dat încă două secunde,“ recunosc fericit antrenori în creștere în fața Franței.

„Aici, se pare că Boušek merge liniștit“, spune el Vitek.

El încă Šlesingr exportat către Finn Toivanen. “Spune-i că poate chiar în fața lui”, glumește Vitek în radio. Nu este nevoie să stimulezi. Sa întâmplat. Fin chiuvete mai mici și mai mici.

Pure ardere Vladimir cepelinai încă apără belaruși de conducere. În spatele lui, Schlesinger. Beatrix departe. Și Johannes Boe, care arde ca o pula. – Asta e, nu? Boe ca o mitralieră, „o ușurat Jiří Hamza, șeful Uniunii biatlon.

Dar Šlesingr pentru a acoperi departe montant ultima a cincea dimineață. Trebuie să fie reîncărcat de două ori.Și spațierea se schimbă brusc.

„Norvegienii sunt din nou în joc!“

Cu toate acestea: ei încă mai au un bun treizeci de secunde cehi și francezii chiar mai mult. “Zent Bouška,” Vitek apeluri.

“Merge bine”, asigură antrenorul pista Marek Lejsek. Pe de altă parte, francezul Beatrix își rupe prima bagheta, apoi suferă de pe acoperiș.

Și stadionul așteaptă finisajele.

Ultimul transfer. În primul rând, Belarus, cu 11 secunde în urma, Cehii, 44 de norvegieni. “Un Fourcade este peste tot”, spune Vitek în radio.

Iuri Ljadov, cu puțină experiență, merge în ultima secțiune, Moravce pe tocuri.Belarus ezită? „Uită-te la ei recent și bărbați din Belarus ridicat“, spune pescar.

Moravec Ljadova coborât după alpiniști împreună. Ambele au trebuit să o reîncarce o dată, în timp ce urmăritorii nu au făcut-o. Tarjei Boe a pierdut brusc la numai 19 secunde Fourcade Přituhuje a 30

“Va fi o taxa,” suspecți Fisherman

Veronika Vítková vin la zona de sosire și ea spune:.. „Sunt din . bolnav de ea „maseză Irena Česneková dă din cap:“ Și tu ești aici doar pentru un timp „Usturoiul este întotdeauna însoțit de la început, acolo Prostak cursa.. Fiecare frison de aur și fiecare crede: „Andy poate face acest lucru“

Ultima fotografiere.Moravec ocupă o poziție chiar înainte de belarușii, în timp ce în spatele lor un material val Norvegia și Franța.

“Free nu va” scuipat Hamza.

A doua lovitură Moravec nu. – O cățea atât de strânsă. Păcat “, a spus Pescarul. trece belaruse de două ori, el încă nu a putut rezista la atacul de nume celebre și propriul sistem nervos. Dintr-o dată a pierdut pentru pozițiile de medalii, deoarece Fourcade și Boe demonstrează rapid din nou.

finišman Cehă reîncărcată o dată, a lovit ținta și se îndreptă spre pista. În spatele lui îl urmăresc pe câinii Fourcade și Boe. – Săriți pe el, Jura, întreabă Fisher. Hamza sare gard și Moravec, lăsând stadion, strigă: „Tu le-au timp de 15 secunde.Du-te! ”

” Dar cei doi vor merge împreună pentru Ondra, ei cred că „temerile în timp ce Hamza.

“Eu nu voi merge, Tarjei cade”, a obiectat pescar. Vitek apucă partenerul său de coaching pentru jacheta și se agită-l: „Nu fi nervos“

De asemenea, nu într-adevăr eliminată, Fourcade ține la distanță pentru Moravec, dar…nu, nu lângă el. “Acoperisul decide. Există pâini de rupere “, spune directorul executiv.

Sunt chiar sub acoperișul abrupt. “Ondra este de 200 de metri pentru buni”, povesteste Marek Lejsek de la pista.

“Ține, ține,” uralele Hamza.

Nu numai că Moravec pleacă. Între timp, plumbul său sare. “Optsprezece…nouăsprezece…douăzeci de secunde pentru Ondra. Fourcade a trebuit să renunțe! „Ea spune Vitek.

În cele din urmă, și Fisherman zâmbește. O pot face.Aur în prima cursă a campionatului! Din punct de vedere istoric, numai al patrulea aur mondial al biatlonului ceh.

Ultimele sute de metri rămân. “Aceasta este o așteptare plăcută”, spune Moravce, directorul executiv al stadionului. “Acum lăsăm Kontiolahti cu capul în sus, indiferent ce se întâmplă”. Moravec ia un steag mare ceh de la ventilator și traversează ținta. „Cu privire la acest punct de vedere, probabil, nici unul dintre noi uită în viața mea“, spune Gabriela Soukalová, de data aceasta cu telefonul la ureche, pentru că mama telefon acasă.

„Isus, la urma urmei, ei vor lua cu telefonul mobil. Vom vedea “odată ce aud de la părinții lor

Asta mă ocup de campion mondial? Dar eu sunt

Sunt ocupat.Antrenori îmbrățișarea, alerga la linia de sosire. Grabeste sa rada serviceman Danilo Müller. Vitek prins nepoata mea Veronica și a ridicat-o în sus, Soukalová a atârnat în jurul gâtului său.

Noi suntem campioni!

Ei merg la ceremonia de flori, apoi se așează la o conferință de presă, obosit, fericit și râzând, și stând acolo pentru o lungă perioadă de timp după sfârșitul său oficial. Ondřej Moravec spune steagul gol pe care ți-a plăcut atât de mult. Michal Šlesingr își amintește emoțional prietenii care au fost aplauzele de mai sus.

Veronika Vítková spune: „Emoțional este foarte puternic. Dar nu se întâmplă nici măcar.Ar trebui să ne probabil mâine, să ne acele medalii de agățat în jurul gâtului său „

Gabriela Soukalová își amintește că, atunci când ea a fost o fetiță drăguță și folosit pentru a fi acasă Sassy, ​​ea ar auzi atunci când mamele:“. Sunteți aici să se comporte . ca un campion mondial „

el a pus un zâmbet pe fața ei și a spus:“ acum, dacă mă întorc cineva spune, îi voi răspunde:. sunt campion mondial „